Příprava

Existuje mnoho způsobů a záleží na každém člověku, který si vybere nebo preferuje. Jaký čas jste ochotni věnovat přípravě vaší kávy? Namletá zrna se zalévají horkou vodou. Někteří lidé upřednostňují espresso, další tureckou, překapávanou, cappuccino, latte, frappe a mnoho dalších. Do svého nápoje můžete přidávat různé sirupy, koření nebo dokonce ovoce, které pozmění chuť.

Jak uvařit českého turka?

Zrna by měly být kvalitní, nepřepražená a čerstvě namletá. Nejlepší je mletí před samotnou přípravou. Ideální teplota vody je 95° C. Po třech minutách odstátí je ideální k pití. Dlouhé louhování nepůsobí dobře na žaludek. Lze připravit i bezkofeinovou variantu. Připravuje se ve 12g množství. Jedná se o nejrozšířenější způsob, ale není moc kvalitní.